La Conca de Barberà està entre les tres comarques de tot Catalunya on menys s’ha estès la Covid-19 entre la seva població. Concretament, un 2,42% dels conquencs i conquenques han donat positiu des de l’inici de la pandèmia en una prova PCR, test d’antígens, serològic o similars, segons les dades publicades pel Departament de Salut.

Segons les dades del Departament de Salut a la Conca de Barberà la població és de 19.539 persones i només 474 persones han donat positiu de Covid-19 a la comarca. Aquest percentatge és dels més baixos de Catalunya, només l’Alta Ribagorça (2,37%) i la Terra Alta (2,23%) estan per sota de la Conca de Barberà. La Segarra, on un 7,11% dels seus habitants ha estat diagnosticat de covid-19, és la comarca que encapçala el rànquing de penetració del virus.

Baixa el risc de rebrot a moderat

El risc de rebrot a la comarca aquest diumenge és de 72 punts moderat, molt per sota de la dada de Catalunya, 171 punts. La velocitat de contagi comarcal (Rt) és de 0,51 mentre que la dada catalana és de 0,91.