La Cursa de la Llufa, que habitualment se celebrà pel centre de l’Espluga de Francolí el 28 de desembre, ha canviat el seu format radicalment per adaptar-se a la nova normalitat. Enguany es podrà realitzar de manera individual o amb el grup de convivència del 21 al 27 de desembre i es traslladarà als afores del municipi amb un recorregut pel bosc.

La cursa es podrà fer a qualsevol hora del dia a peu, corrents o inclús en bicicleta. El recorregut s’iniciarà al Camp de Futbol, pujant per Mirmanda, fent la volta al castell i es baixarà pel riu sec tornat al punt de partida pel conegut com el camí de la caseta de la Noe.

Les inscripcions es realitzaran en format online i tindran un preu de 5 euros o 12 en cas de voler rebre la dessuadora de la cursa. Els diners recaptats, que habitualment anaven destinats a La Marató de TV3, aquest any es quedaran al municipi per ajudar a l’empresa espluguina Drac Actiu en la seva recuperació després de la riuada de l’octubre de l’any 2019.

ÀUDIO: La secretaria del Club Atlètic Espluguí Nuria Estadell, explica el perquè d’aquesta decisió

S’hauran de marcar tres balises durant el recorregut

Per certificar que s’ha realitzat la ruta s’han col·locat tres balises amb les quals s’haurà de marcar un cartonet que s’entregarà prèviament a la biblioteca municipal o la llibreria Índex. Amb aquest cartonet els participants podran anar el mateix diumenge 27 de desembre a la plaça de l’Església i entregar la butlleta per entrar en un sorteig de productes locals que es farà al moment. Durant el mateix acte també es premiarà al participant que porti posada la llufa més original.

La cursa també comptarà amb dos segments que es poden realitzar amb l’aplicació Strava i que serviran per saber la marca personal dels corredors que vulguin deixar-ho registrat. Finalment, la ruta estarà disponible a l’aplicació Wikilok per poder-la consultar en qualsevol moment.

ÀUDIO: La Coordinadora de curses del Club Atlètic Espluguí, Cristina Palau, explica el funcionalment de l’aplicació Strava durant la cursa