El Ple del Consell Comarcal ha aprovat la signatura del conveni per l’abastament d’aigua al nord de la Conca de Barberà amb els nou Ajuntaments afectats que tenen dificultats per disposar d’aigua potable, tant per l’escassetat d’aigua com per la seva baixa qualitat.

Aquest acord significarà regular l’execució del projecte d’abastament d’aigua als nou municipis que pateixen aquesta problemàtica amb connexió al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Els ajuntaments afectats són Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb. Ara són els propis ajuntaments qui hauran de ratificar aquest document abans de passar a la seva signatura.

Un projecte de quasi 12 milions d’euros

El projecte, segons detalla el conveni, es portarà a terme en tres fases. La primera preveu l’extensió fins a Forès de la xarxa d’abastament d’aigua del CAT i té un pressupost de 4.236.000 €. La segona fase preveu portar l’aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt amb un pressupost de 2.815.000 €. I l’última, portar l’aigua als restants municipis, i té un pressupost de 2.731.000 €.

En total, doncs, el projecte puja a un 11.730.000 € que es finançaran amb els ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments implicats, els quals aportaran 785.000 €. La resta la facilitaran la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua, que ja ha concedit un ajut inicial de 3.127.000 € per a la primera fase del projecte.

Per altra part, la Diputació de Tarragona prestarà l’assistència tècnica a les tres fases del projecte a banda de col·laborar econòmicament en cada fase del projecte, i el Consell Comarcal coordinarà l’execució de tot el projecte.