El moviment contra el Pla de Residus de la Conca de Barberà ha celebrat el seu trentè aniversari aquest 2020 i per finalitzar l’any s’ha programat una jornada sobre el tema al Museu de la Vida Rural, organitzada per l’Empelt -Ateneu Popular de la Conca de Barberà.

L’acte, que havia de ser presencial, es celebrarà finalment en format virtual pel canal de Youtube del mateix museu. Durant la jornada, que començarà el divendres 11 de desembre a les 7 de la tarda, es projectarà el documental de Joan Casellas ‘La Lluita contra el Pla de Residus a la Conca de Barberà i l’Alt Camp (1990)’.

A continuació, es farà una taula rodona amb la participació de Núria Albà i Josep Maria Mercadé, representants del veïnat implicat en aquella lluita contra el Pla de residus, i representants de Sobirania energètica de la Baixa Segarra i de la Plataforma d’afectats per la concentració d’aerogeneradors.

L’activitat servirà per commemorar el trentè aniversari d’aquesta lluita i recordar com, després de l’anunci de la creació el Pla de Residus, les dues comarques es van unir per defensar el territori en una de les lluites veïnals més importants de Catalunya.