L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat un projecte per poder abastir el Teatre del Casal i altres equipaments municipals que es trobin a menys de 500 metres amb energia renovable gràcies a la instal·lació, a la teulada del mateix Casal, d’unes plaques fotovoltaiques.

Aquest projecte afectarà inicialment al Casal, a la piscina municipal, l’antic institut, el Casalet, els dos pavellons municipals, l’Escola Martí Poch, la Llar d’Infants i l’antic Escorxador. Una mesura que s’ha pres per reduir de forma significativa els costos actuals, ja que anualment es destinen 100.000 euros del pressupost municipal per sufragar les despeses del subministrament elèctric dels edificis de l’Ajuntament.

ÀUDIO: El regidor de Sostenibilitat i Serveis Municipals, Xavier Rosell, comenta perquè s’ha triat el Casal per instal·lar les plaques

La inversió té un cost de gairebé 48.500 euros. Per cobrir les despeses d’aquesta actuació es compta amb 23.000 euros del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i 23.000 euros més que s’han sol·licitat al programa LEADER de fons europeus. La part residual de la inversió va a càrrec de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí contemplada ja a la proposta de pressupost municipal per al 2021.

ÀUDIO: L’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, explica com se subvencionarà aquest projecte

Així doncs, aquesta acció permetrà reduir la petjada de carboni a nivell municipal, estalviar econòmicament en les factures d’electricitat i també abastir els equipaments municipals d’energia verda auto produïda. Una mesura que s’espera poder fer extensible a tots els edificis municipals per aconseguir, amb el temps, abastir quasi tots els equipaments d’energia sostenible i gratuïta.