L’activitat econòmica a la Conca de Barberà és la que està patint més la crisi derivada del coronavirus comparat amb la resta de territoris de la província de Tarragona. Així ho constata l’Informe de Conjuntura Econòmica corresponent al tercer trimestre d’aquest 2020 que elabora la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV i impulsat per les cambres de comerç de la demarcació.

L’activitat productiva industrial manufacturera que té un pes important a la comarca explicaria el fenomen de la no recuperació. De fet la Conca de Barberà ha estat la comarca que ha tingut la caiguda de l’indicador de l’ús de potencial de l’activitat més superior amb un 30,8%. Seguidament hi ha l’Alt Camp amb una variació intertrimestral negativa del 13,1%.

A més a més, la Conca de Barberà amb una major especialització industrial ha tingut una variació comarcal de l’atur registrat del 31,48%, una de les dades més altes de la demarcació. La nova normativa dels ERTO relacionats amb la pandèmia ha permès mantenir la viabilitat empresarial i les rendes de consum, i ha temperat la disminució de la producció. Tot i això, a la Conca de Barberà durant el tercer trimestre només s’han registrat 10 expedients de regulació d’ocupació.

En general, unes xifres que fan palpables les afectacions que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut a totes les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i en concret a la Conca de Barberà i que demostren que l’economia encara està lluny de poder-se restablir per complet.