La tendència a la baixa que havia mostrat el risc de rebrot de la Covid-19 a la Conca de Barberà durant l’últim més, en què l’indicador havia caigut dels 1.120 punts del 27 d’octubre als 57,28 al 26 de novembre, s’ha capgirat la situació durant els darrers 5 dies.

Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dissabte, per cinquè dia consecutiu torna a pujar el risc de rebrot per situar-se en 268 punts, per tant superant el llindar de 200 que es considera molt alt.

El nombre de casos diagnosticats durant l’última setmana puja en 15, 9 més que en el darrer balanç. Ara són 466 els casos detectats des de l’inici de la pandèmia (414 confirmat per prova PCR i la resta pel conjunt de proves). Tot i l’augment de casos diagnosticats, els hospitalitzats de la comarca han baixat i la xifra se situa en 3.

La taxa de reproducció del virus es dispara

La dada més negativa d’aquesta setmana és la taxa de reproducció del virus que s’ha disparat. Si la setmana passada l’índex de reproducció del virus estava per sota 1 (0,71), aquest dissabte el virus ja es reprodueix a 2,45. A la comarca la velocitat de propagació ha crescut (+1,4) i és la més alta de tot Catalunya.

Per municipis els únics pobles de la Conca de Barberà que tenen un risc alt de rebrot són Santa Coloma de Queralt (500,7), l’Espluga de Francolí (371,36) i Sarral (177,95). L’altre municipi que té un risc de rebrot baix és Montblanc amb 11,57 punts. Tots els altres municipis de la Comarca tenen el risc de rebrot a 0.