La regidoria d’Habitatge i urbanisme i la de Ciutadania de l’Espluga de Francolí han impulsat la redacció del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge amb l’objectiu de revertir la situació de despoblament i desarrelament que pateix el municipi. Per fer-ho compten amb la participació de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili.

Per conèixer l’opinió de la ciutadania al respecte i com a part del projecte, el consistori demana als espluguins i espluguines ajuda per contestar una enquesta participativa amb una durada de 5 minuts. El termini per reomplir-la acaba el 17 de desembre.

Aquest formulari és una de les primeres fases del pla per recuperar habitatges al centre històric i també millorar les condicions de les cases. Gràcies a això s’espera atreure l’atenció de la potencial població i també evitar que els joves marxin a viure a altres municipis.