El municipi inicia els seus actes nadalencs amb l’encesa de les llums de Nadal d’aquest divendres, i que significa l’inici oficial de la programació de les més de 30 activitats programades per aquests mesos de desembre i gener i que han viscut una important readaptació per poder-se celebrar amb les restriccions actuals.

L’encesa de llums s’ha realitzat a la plaça de l’Església sense gaire públic, ja que només han pogut participar quatre nens i nenes de les escoles Matí Poch i Vedruna, l’Associació Cultural Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí, les autoritats municipals i la Dulcinea Álvaro i la Rosa Salvadó, del programa de l’EFMR ‘Xerrar va bé’, com a presentadores.

Tot i la reivindicació d’un acte públic són alguns els curiosos que s’han apropat a veure l’encesa i a fer-se fotos amb els la Terra i el Pastor, els gegantons neolítics de l’agrupació de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga per donar la benvinguda al Nadal amb la tradicional encesa, que aquest any no ha pogut acollir tot el públic d’altres anys.

‘Nadal Segur’ com a lema d’enguany

Les més de trentena activitats programades que s’allargaran fins al 8 de gener porten per lema ‘Nadal Segur’ i han estat organitzades per mantenir les mesures sanitàries actuals i evitar aglomeracions demanant en totes les activitats que els participants s’inscriguin de manera prèvia.