Les xifres de l’atur a la Conca de Barberà durant el mes de novembre no són positives però sí lleugerament millors que les del mes anterior, ja que durant aquest mes han estat 942 persones les aturades i al mes d’octubre es van registrar un total 950 afectats. Segons l’Observatori del Treball i Model Productiu, aquesta diferència significa que 8 persones han trobat feina durant aquest període en comparació amb el mes anterior.

Pel que fa a la taxa d’atur registrat continua constant a 9,99%. A més, si comparem aquestes xifres amb les de novembre de 2019 les difernecies són clares, ja que hi havia 741 persones aturades, el que significa 201 aturats més durant novembre de 2020.

La xifra més sorprenent d’aquest novembre és que Montblanc ha registrat 13 aturats menys que l’octubre. Blancafort, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Solivella, Vallclara i Vimbodí i Poblet, també han experimentat una lleu millora en el nombre d’aturats. En canvi, Espluga de Francolí, Barberà de la Conca, Passanant i Belltall, Pira, Rocafort de Queralt, Savallà del Comtat, Vilanova de Prades i Vilaverd han registrat lleus augments de l’atur durant aquest novembre.

L’atur augmenta en 300 persones al Camp de Tarragona

Les xifres d’atur al Camp de Tarragona són més negatives, augmentant en 294 persones aturades més durant aquest novembre, el que significa una pujada del 0,5% respecte a l’octubre. La situació actual fa que hi hagi 11.729 persones aturades més que fa un any, el que significa un augment del 24,69%.

De manera global, són 59.232 persones les aturades al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Per sectors, el més afectat ha estat el de serveis, degut a les restriccions sanitàries imposades, amb 42.702 aturats, el segueix el sector de la construcció amb 5.038, la indústria amb 4.948 i finalment l’agricultura amb 2.695 aturats.