Aquest divendres 4 de desembre l’Espluga de Francolí començarà de ple l’època nadalenca amb la tradicional encesa de llums que es durà a terme a les sis de la tarda a la plaça de l’Església. Serà una presentació de petit format amb els alumnes de P5 de les escoles Martí Poch i Vedruna, la colla de Grallers, Gegants i Nans i les autoritats municipals.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, detalla com serà l’encesa de llums

Aquesta és la primera de moltes activitats que se celebraran durant els mesos de desembre i gener, però no serà l’única que canvia de format, ja que la majoria d’actes es realitzaran adaptats a la nova normalitat. Serà el cas del Patge Gregori que atendrà les peticions de tots els infants a través de l’EFMR o el tradicional concert de Sant Esteve que es farà en format itinerant pels carrers del municipi.

ÀUDIO: El regidor de Cultures i Festes de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica com serà el nou concert de Sant Esteve

Es mantindrà el Casal de Nadal els dies 28, 29 i 30 de desembre amb grups bombolla i realitzant el màxim d’activitats possibles a l’aire lliure. També hi haurà dos actes de pagament que seran el concert de Buhos el proper 19 de desembre, les entrades del qual ja estan a la venda, i l’espectacle d’inici del Casalets Kids el 27 de desembre que comptarà amb el Mag Edgar com a protagonista.

Els Reis d’Orient arribaran a l’Espluga amb una cavalcada especial

Un dels actes més esperats, l’arribada dels Reis Mags es podrà mantenir gràcies a una adaptació en el seu circuit, de tal manera que Ses Majestats realitzaran una cavalcada més extensa que de costum per poder cobrir el màxim de carrers i barris possible. 

ÀUDIO: La regidora d’Educació i Participació Ciutadana, Anna Garcia, comenta com serà la nova cavalcada

Els únics actes que han quedat suspesos han estat l’actuació dels Pastorets de l’Espluga, que se celebra en format bianual i la tradicional festa de Cap d’Any al Casal, dues activitats que han sigut impossible d’adaptar a la nova normalitat.