Fa aproximadament un any es va descobrir a l’Espluga de Francolí un santuari paleolític ple de gravats que ja s’enfilen a més de 280. Aquesta fita s’ha convertit en la protagonista de la segona xerrada del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia d’aquest 2020-2021 que es durà a terme el proper dimecres 2 de desembre a les 6 de la tarda.

Josep Maria Vergès, descobridor del santuari i membre de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), juntament amb Ramon Viñas, membre de la mateixa entitat, explicaran en una ponència virtual tot el que aporta aquest descobriment i quines són les novetats pel que fa a la troballa.

La ponència anirà moderada per Imma Teixell, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i es transmetrà a través del canal de Youtube de patrimoni.gencat. Els assistents podran formular qüestions i preguntes a través del xat del YouTube que els conferenciants respondran un cop finalitzada la seva exposició.

El vídeo de la conferència quedarà a disposició dels ciutadans a la llista de reproducció que té la Tribuna d’Arqueologia dins el canal de YouTube de patrimoni.gencat i també en el blog de la Tribuna d’Arqueologia.