El Club d’Escacs de l’Espluga de Francolí s’ha hagut de reinventar per poder-se adaptar a la nova normalitat. La impossibilitat d’intercanviar peces i d’un contacte tan proper ha dut al club a realitzar classes en format online i a fer ús d’aplicacions d’internet per poder seguir jugant amb persones d’arreu del món.

Aquestes aplicacions també permeten realitzar campionats individuals amb club o federacions, com va ser el cas de la federació catalana que va muntar un campionat amb format ràpid entre els més petits.

L’Espluga s’ha sumat a aquest tipus d’actes, però també, durant els mesos d’estius es va poder recuperar certa normalitat, realitzant un torneig amb els clubs de Montblanc i Santa Coloma de Queralt de petit format amb mascareta i gel hidroalcohòlic.

ÀUDIO: El president del Club d’Escacs de l’Espluga Miquel Trullos, explica com es realitzen les noves competicions

Des del club admeten que serà complicat poder tornar a la normalitat i que s’espera el vistiplau de la federació d’escacs i el departament d’esports. De la mateixa manera, s’esperava acollir al municipi el Memorial Calbet, en el qual s’ajuntarien més de 100 escaquistes de la província de Tarragona, però de moment l’acte ha quedat suspès degut a la improbabilitat d’ajuntar tants participants.