El Museu Comarcal de la Conca de Barberà, situat a Montblanc, acull des d’aquest divendres la dissetena edició de la Mostra d’Art Jove de la Conca, organitzada des de l’Oficina Jove de la Comarca.

Cada any, i ja en van disset, la mostra recull els treballs de joves artistes de la comarca. Enguany la protagonista és Laia Roca Trullols, de Santa Coloma de Queralt. Estudiant de Comunicació Audiovisual a la URV i de disseny a la UOC, aquesta jove de 21 anys té com a passió la il·lustració. La seva obra s’ha descobert a través de la realització de les il·lustracions del llibre de relats confinats que està preparant el Consell Comarcal, i que veurà la llum pròximament. A l’exposició s’hi podran veure les il·lustracions de cada un dels relats que ha dibuixat l’artista colomina.

ÀUDIO: Laia Roca, autora de la mostra, explica les seves creacions artístiques

La Laia domina altres tècniques com la fotografia i el disseny gràfic, treballs que es podran veure durant la Mostra d’Art Jove d’aquest any.

Es podrà visitar fins al 20 de desembre

L’exposició obrirà al públic a partir del divendres 27 de novembre i fins al 20 de desembre romandrà oberta. Aquest any i com a novetat s’han programat unes visites amb l’artista, els dies 5, 12 i 13 de desembre, tot i què en funció de les restriccions de mobilitat també es podran programar entre setmana. Les inscripcions a aquesta activitat es faran a través del següent enllaç: https://tuit.cat/ss5lN

Enguany no s’ha pogut celebrar un acte inaugural, però es programarà un acte organitzat conjuntament amb l’Escarritx durant el qual es llegirà un dels relats confinats el qual Laia Roca ha il·lustrat i que es pot veure a la mostra.

L’exposició es podrà visitar al Museu Comarcal de la Conca de Barberà, en un nou espai estrenat recentment per a exposicions al vestíbul del museu.

L’objectiu de la Mostra d’Art és aplegar un conjunt d’obres dels joves artistes de la Conca en una exposició. D’aquesta manera, es visualitza la seva tècnica i a través d’aquestes peces podem conèixer la seva concepció de l’art. Alhora es vol facilitar la promoció i difusió de joves artistes i contribuir al foment de l’art i la cultura.

Al llarg d’aquests anys d’organització de la Mostra un total de 19 joves de la Conca han pogut donar a conèixer la seva obra. Els estils artístics han estat gairebé tots representats: pintura, gravat, instal·lació, escultura, acrílic sobre tela i sobre fusta, tècnica mixta, forja artística, joieria i orfebreria d’alumini, mural i talla, fotografia artística i stencil, joieria artística, pintura mural i il·lustració.