L’enfonsament de la teulada en un immoble situat al carrer del Castell de l’Espluga de Francolí va fer sonar les alarmes que l’edifici podia estar en mal estat de conservació. Finalment arran del despreniment aquest edifici que és 50% propietat de l’Ajuntament i 50% d’un particular haurà de ser enderrocat.

L’informe tècnic posa de manifest el mal estat d’aquest edifici que serà enderrocat parcialment quan estigui aprovat el pressupost del 2021. L’enderroc tindrà un cost provisional d’uns 90.000 euros i serà l’ajuntament qui executarà l’obra. Tot i això, l’Ajuntament de l’Espluga acordarà amb l’altre propietari de l’immoble com paga la part corresponent.

ÀUDIO: L’Alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica en el Ple Municipal que s’ha d’enderrocar

Es proposa un enderroc parcial, eliminant les diverses teulades que té l’immoble, a més a més, de les parets interiors de les plantes superiors. La planta baixa no s’enderrocarà. Segons l’alcalde de l’Espluga, serà un enderroc “molt manual” per les condicions dels carrers on es troba l’immoble.

ÀUDIO: Vidal explica com serà l’enderroc

L’Ajuntament ja ha informat al conjunt de la població de la situació i ha fet arribar aquesta informació i les indicacions de mobilitat als veïns i veïnes. Actualment l’accés amb vehicle pel veïnat del carrer de les Parres s’haurà de fer des del carrer de Sant Miquel i l’accés de vianants es farà des del carrer de Sant Miquel i el carrer de l’Abadia. L’accés amb vehicle al carrer del Castell es farà des del parc del Castell i l’accés per als vianants es farà des del carrer dels Ametllers i des del parc del Castell. De la mateixa manera, no es podrà accedir caminant al tram del carrer Calvari entre el carrer Capuig i el carrer de les Parres.

Interior de l’immoble (Imatge: Cedida)