Montblanc tindrà cavalcada dels Reis Mags d’Orient adaptada a les mesures sanitàries. És una de les novetats del programa d’actes de les Festes de Nadal, que s’ha presentat aquest dijous, i que compta amb l’arribada dels Reis a Montblanc el 5 de gener.

S’ha dissenyat una ruta diferent per passar pel màxim de carrers possibles i que els petits de casa puguin saludar a SSMM des del balcó o la porta de casa, o si més no, apropar-se als carrers més propers a casa, sempre evitant l’aglomeració de gent. Més endavant, amb un ebando, es donarà a conèixer l’hora i el recorregut, ja que els reis i els patges repartiran els regals durant la cavalcada, deixant-los a l’entrada dels domicilis.

ÀUDIO: La regidora de Festes de Montblanc, Judit Pere explica com han canviat els actes nadalencs aquest any

Les activitats més tradicionals, adaptades a la situació actual

És el més destacat d’un programa d’actes que presenta activitats per a tota la família. Les festes començaran demà divendres amb l’encesa de l’arbre de Nadal i la il·luminació dels carrers del poble, acompanyada de la Bandarra Street Orkestra. El mateix dia, obrirà portes la dissetena edició de la Mostra d’Art Jove al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Una altra de les activitats que s’ha adaptat a la situació actual és el Caga Tió. Els nens i nenes no podran fer cagar el tió, però podran participar en l’espectacle ‘La màgia del tió’, que es farà a Sant Francesc el 23 de desembre amb tres sessions diferents i amb aforament limitat. Cada adult podrà acompanyar a dos infants. Tindrà lloc a les 16:30h, les 17:30h i les 18:30h.

ÀUDIO: La regidora de Joventut de Montblanc, Núria Besora, explica com serà el nou espectacle del tió

També s’ha adaptat a la situació actual l’arribada del patge Carter. Enguany la carta els Reis s’entregarà en una gran bústia a la biblioteca de Montblanc, del 9 del 28 de desembre. I el dia 29 el Patge Carter recollirà les cartes dels nens i nenes, tot fent un recorregut pels carrers de Montblanc.

Un Nadal plegat de música

Enguany també hi haurà diferents concerts, el primer de tots al Centre Cultural Sant Jordi amb Maria Jacobs el dia 8 de desembre a les 7 de la tarda. El dia 13 al mateix centre també hi haurà el ‘Musicall 2020’ amb Núria Graham i Últim Cavall. Tots dos concerts a preu d’1€.

Divendres 18 de desembre al Pavelló del Casal Montblanquí hi tindrem música en directe a càrrec de Jordi Busquets (Bateria d’Itaca Band) i Sergi Bagó (cantant i guitarra de Banda Neón), el dissabte 19 de desembre, Gerard Aledo ofereix un concert també al pavelló, tots dos al preu simbòlic d’1€. I el dia 26 concert de Leitmotiv al Centre Cultural Sant Jordi.

El diumenge 20 de desembre, a la Plaça Major, la Coral Flor de Lis realitzarà l’habitual Concert de Nadal i el diumenge 27 l’Aula de Sons també farà un concert a la plaça Major, al migdia.

La grans absències del programa d’actes de Nadal són Els Pastorets de Montblanc, que enguany no es faran, com va anunciar el grup de teatre que el representa cada any. Tampoc hi haurà festa de Cap d’Any la nit del 31.