Baixada important del risc de rebrot a la Conca de Barberà durant l’última setmana. Això fa que la Conca sigui la comarca de Catalunya amb el risc de rebrot més baix situant-se als 114 punts. Després que a finals del mes d’octubre s’arribés a màxims, la puntuació ha anat baixant fins deixar el risc de rebrot molt alt.

Això suposa més de 1.000 punts menys que a finals del mes passat, especialment a causa de la baixada de la taxa de reproducció (Rt), que ja està per sota d’1 (0,54). Això implica que cada persona que pateix COVID-19, contagia a menys d’una persona del virus.

Tanmateix, els ingressos han disminuït amb una persona, ja que actualment hi ha 6 persones hospitalitzades. El que si s’ha de lamentar és que la comarca ha sumat una nova mort en darrera setmana a causa del coronavirus.

Pel que fa als casos nous detectats amb proves diagnòstiques, durant aquesta setmana s’han detectat 11 persones de les 252 proves PCR i tests ràpids realitzats. El total de casos confirmats per coronavirus comptant totes les proves des de l’inici de la pandèmia són 438.