L’aiguat del passat 22 d’octubre va tenir greus afectacions a les hortes de tota la comarca. Va ser el cas de Montblanc on totes elles van quedar greument afectades i, en alguns casos, pràcticament desaparegudes.

En aquest cas concret, algunes de les hortes s’han pogut arranjar, gràcies a l’esforç de les comunitats de regants i ajudes més puntuals de l’Ajuntament, com les hortes de la Parellada o la Sallida. En canvi, altres com les hortes Sobirana o del Llorac han quedat sense poder ser arranjar.

Les gestions realitzades per l’Ajuntament de Montblanc amb la conselleria d’Agricultura permetran poder arreglar les séquies i peixeres que encara es troben en mal estat un any després de les destrosses.

En aquest sentit, la consellera Teresa Jordà ha comunicat al consistori montblanquí que es posarà en contacte amb la Delegació del Govern a Catalunya per demanar que encarreguin a l’empresa TRAGSA la restauració de les séquies i peixeres afectades i que queden pendents de reparar.