Les xifres relatives a la Covid-19 se segueixen diàriament de molt a prop pel que fa a Catalunya, ja que la nova desescalada dependrà, en gran mesura, d’aquests marcadors. Segons les actualitzacions més recents, la Conca de Barberà, amb 0,65 punts és, juntament amb el Solsonès (0,6) i la Ribera d’Ebre (0,63) una de les comarques amb el risc de rebrot més baix a Catalunya. Un indicador molt positiu i que segueix disminuint de manera progressiva aquestes setmanes.

Pel que fa a les comarques amb el risc de rebrot més disparat destaquen l’Alta Ribagorça amb un 3,5, el Priorat amb un 2,03, la Terra Alta amb un 1,66, el Pallars Jussà amb 1,63, l’Aran amb 1,57 i la Cerdanya amb 1,53. La resta de comarques es mantenen fregant l’1 o per sota d’aquest.

Tornat al cas concret de la Conca de Barberà, les dades són positives i el risc d’infecció a 14 dies vista disminueix, sent actualment de 215 punts, el que ha significat una davallada molt significativa pel que fa a setmanes anteriors on s’havien arribat als 644 punts. En comparació amb altres comarques aquesta és una xifra molt destacable, ja que a l’Alta Ribagorça, per exemple, aquest comptador està disparat fins als 1.607 punts.

Indicadors de vital importància per poder preveure com serà la desescalada a tota Catalunya i que es tradueixen en una millora en els ingressos hospitalaris i sobretot dels ingressos a les UCI a 14 dies vistes, un indicador que encara es troba en estat elevat, però que es preveu, que amb la millora del risc de rebrot, disminueixi en les pròximes setmanes.