En un any complicat, on les restriccions sanitàries són les protagonistes, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha comptabilitzat la realització d’un centenar d’actes en els quals han participat unes 3.000 persones. Una xifra molt destacable tenint en compte el gran nombre d’actes culturals sorpresos que ha comportat aquesta crisi.

En altres anys, amb una situació normalitzada, les activitats podien ascendir a les 200 durant tot l’any i el nombre de participants també es doblava en comparació amb les xifres actuals. Tot i el descens, des de l’Oficina, Gabriel Serra, assegura que són xifres satisfactòries tant per la situació actual com per haver realitzat aquest centenar d’activitats sense cap positiu per coronavirus.

Tots els actes realitzats s’han hagut d’adaptar a les restriccions actuals, reduint els aforaments i extremant les mesures de seguretat. D’igual manera algunes activitats s’han dut a terme a través d’internet, una eina que des de l’Oficina Jove admeten que ha estat clau per evitar la suspensió de molts actes. Tot i això, Gabriel Serra assegura que hi ha hagut actes que no s’han pogut realitzar per no ser compatibles amb la situació actual.

Un any en què l’Oficina Jove de la Conca de Barberà celebrarà el seu 10è aniversari. Una festa que va quedar truncada durant la primera onada de la pandèmia i que s’ha anat reubicant amb diversos actes commemoratius en formats reduïts i online. També s’ha realitzat una exposició itinerant amb 10 imatges representatives de l’entitat i que actualment es troba exposada a l’Antic Hospital de l’Espluga de Francolí.