El programa de divulgació científica ‘Quimi-què?’, que s’emet conjuntament a l’Espluga FM Ràdio i Ràdio Montblanc, ha rebut el premi ex aequo al millor treball de fi de grau de química de la Universitat Rovira i Virgili atorgat per la Societat Catalana de Química.

El reconeixement ha estat, en concret, per al treball de Maria Torrelles, copresentadora del programa conjuntament amb Jordi Saumell. Torrelles va dirigir la segona meitat de la temporada passada i va ser llavors quan l’espai radiofònic es va haver d’adaptar a la situació de pandèmia per continuar-se emetent.

El Quimi-què? ha estat part dels treballs de final de grau dels dos col·laboradors de l’emissora. Es tracta d’un programa estrenat fa poc més d’un any per difondre la química i la ciència a través de la ràdio fent-la entenedora per a tota la societat. A més a més, la tasca de divulgadors científics l’han portat més enllà a través de les xarxes socials i amb un espai al magazín Som-hi de Tac12, també durant el curs passat. El projecte acadèmic ha estat tutoritzat per la professora Núria Ruiz que, per cert, també ha estat reconeguda pels Premis de Comunicació Local al millor programa de ràdio per “Ones de ciència” de Ràdio Cambrils.

El Quimi-què? continua entre les apostes de l’EFMR

Una vegada finalitzat el treball, i amb els dos presentadors graduats oficialment per la URV, el Quimi-què es manté en antena, ara però mensualment. S’emet un dissabte al mes a les 12 h i el dilluns a les 20 h en reemissió. Tots els capítols del Quimi-què? es poden recuperar a l’espai web del programa.