El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha preparat una quinzena d’actes en format online que es realitzaran des del 23 de novembre fins a l’11 de desembre per commemorar el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra, històricament, el 25 de novembre.

Les activitats estan diferenciades en diversos blocs, com és habitual el 25 de novembre, a les 12:05h, es farà la lectura del manifest a través del canal de Youtube del Consell Comarcal, l’aprovació de l’actualització del Protocol de prevenció i atenció a situacions de violència masclista de la comarca, així com diversos tallers en línia durant els mesos de novembre i desembre:

  • 23 de novembre de 9.30 a 12 h. Taller: ‘Relacions que ens estressen i eines que ens ajuden‘.
  • 23 novembre de 18 a 20.30 h. Taller: ‘Tècniques d’empoderament: desenvolupa els teus recursos‘.
  • 24 de novembre de 9.30 a 12 h. Taller: ‘Tècniques d’empoderament: desenvolupa els teus recursos’.
  • 25 de novembre de 18 a 20.30 h.  Taller: ‘Relacions que ens estressen i eines que ens ajuden’.
  • 30 de novembre de 18 a 20 h. Xerrada: ‘La violència de gènere en l’actualitat: què podem fer?
  • 2 de desembre de 18 a 20.30 h. Taller: ‘Eines de coaching per afrontar les dificultats’.
  • 3 de desembre de 9.30 a 12 h. Taller: ‘Eines de coaching per afrontar les dificultats’.
  • 9 de desembre de 9.30 a 12 h. Taller:  ‘Autoconeixement i benestar a través de la intel·ligència emocional’.
  • 9 de desembre de 18 a 20:30 h. Taller: ‘Autoconeixement i benestar a través de la intel·ligència emocional’.
  • 27 de novembre i 11 de desembre de 9.30 a 11.30 h. ‘Taller per a professionals: Intervenció davant les violències masclistes i l’LGBTI-fòbia’.

També és duran a terme altres activitats com la difusió del curtmetratge ‘Un cop de mà et pot canviar la vida’, la realització de tallers de prevenció de violència masclista a alumnes de 1r d’ESO de la comarca o l’explicació de contes amb perspectiva de gènere per prevenir la violència envers les dones, a través del canal de YouTube del mateix consell.

Totes les activitats i tallers són gratuïts i pretenen ser un punt de trobada de persones de la Conca de Barberà que volen commemorar la diada i implicar-se en allò que representa. La programació d’actes compta amb el finançament de l’Institut Català de les Dones (ICD) i del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat (Secretaria d’Estat d’Igualtat).