Les noves mesures per intentar frenar l’expansió de la segona onada a Catalunya han posat en escac moltes activitats. Després que diversos sectors ja s’hagin pronunciat al respecte, ara les escoles de dansa reclamen tornar a les aules per fer les classes presencials. El sector denuncia el tancament dels centres i, en un comunicat conjunt, assegura que fer les classes en línia “no és una solució òptima ni per a professors ni per a alumnes”.

Prop d’un centenar de professors i propietaris d’escoles aquesta setmana s’han aplegat al Balcó del Mediterrani de Tarragona, on han llegit un manifest reivindicatiu per reclamar la reobertura de les escoles de dansa. L’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga també hi va participar.

L’Escola de dansa del Casal de l’Espluga assenyala que han complert amb totes les mesures de seguretat i sanitàries requerides pel Govern, com ara reduir aforaments i adaptar els horaris dels centres. A més, la directora del centre, Jèssica Estadella, destaca que fer classes en línia els resulta molt dificultós perquè els alumnes no tenen l’espai suficient per poder ballar des de casa, poden patir lesions i sovint hi ha problemes de connexió.

ÀUDIO: Jèssica Estadella, directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, parla sobre fer classes online.