Les tres Escoles Municipals de la Conca de Barberà (Santa Coloma de Queralt, Montblanc i l’Espluga de Francolí) es mostren en desacord amb les mesures imposades per la Generalitat de Catalunya el passat 29 d’octubre, que obliguen a tancar els centres, reduir l’activitat i fer totes classes telemàtiques, fins i tot les d’instrument, que es duen a terme de forma individual.

L’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc, l’Escola Municipal de Música de Santa Coloma de Queralt i l’Escola Municipal de Música de l’Espluga s’han adreçat de forma conjunta als Serveis Territorials de Tarragona per tal que facin arribar el desacord a les autoritats pertinents i demanant recolzament.

Les escoles també lamenten que les mesures s’hagin publicat sense una interlocució prèvia amb el sector i que s’hagin dut a terme amb un marge de temps tan precipitat. A més argumenten que han adaptat tots els espais i han realitzat protocols d’actuació, a més a més, que cap alumne s’ha contagiat a les tres escoles.

Classes virtuals a l’Escola de Música de l’Espluga (Imatge: EMME)