Un any després de la riuada de 22 i 23 d’octubre, Montblanc ha enllestit els projectes per arreglar el pont del Bolovi, el pont del Molí del Pas i el pont Vell, així com l’entorn d’aquest últim. Una acció que, de moment, tindrà un pressupost de quasi 3 milions d’euros.

Ara, l’Ajuntament roman a l’espera del finançament necessari per poder iniciar les obres. S’espera que en les pròximes setmanes es constitueixi la comissió mixta Estat-Generalitat per transferir les ajudes que després han d’arribar a les zones afectades, que sumen gairebé 3 milions d’euros en el cas de Montblanc. 

El pont Vell de Montblanc després de la riuada (Imatge: Ràdio Montblanc)

El projecte més ambiciós preveu recuperar tot l’entorn del pont Vell amb un pressupost d’1 milió 370 mil euros. L’acció consta de tres grans actuacions: a la riba sud del riu, arranjar les esplanades, escales i rampes entre l’Arxiu Comarcal i el riu; a la riba nord, es preveu disposar d’un conjunt d’esplanades a diferents nivells amb disposició de murets i bancals; i pròpiament al riu Francolí, es preveuen actuacions per millorar el pas del riu a la zona.

Pel que fa al pont Vell en si mateix, el projecte, amb un cost de 670.000, s’ha aprovat de manera inicial en junta de govern i preveu  recuperar les parts més malmeses de l’element arquitectònic del segle XIII, així com la seva rehabilitació estructural i funcional i reconstrucció d’ampits.

El pont del Bolovi i el pont del Molí de Pas també seran reconstruïts, en el primer cas amb un pressupost de quasi 500.000 euros que ja ha estat aprovat i en el segon cas amb un cost de 293.000 euros.