A principis de novembre es van iniciar, un any més, els Plans d’Ocupació, impulsats per la Diputació de Tarragona, que donen feina a 10 persones en atur per treballar en la neteja i arranjaments de diversos espais naturals de la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

En el cas de la Conca els treballs, que es van iniciar el 9 de novembre, consisteixen en la neteja i l’arranjament d’espais naturals municipals i d’espais propers a les instal·lacions comarcals. També s’està efectuant l’embelliment i millora dels espais verds i jardins municipals mitjançant treballs de pintura i de paleta necessaris per a condicionar espais públics en tots els municipis de la comarca. Les accions a l’Alt Camp, que es van iniciar el 5 de novembre, consten d’activitats similars.

Aquests plans estan formats per grups de 5 persones, 4 peons i un cap d’equip, que es troben actualment en atur. D’aquesta manera se’ls proporciona feina durant sis mesos i també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. Un cop finalitzat el procés la Diputació farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els Plans d’Ocupació de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà s’emmarquen en els Plans d’Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.