L’Agrupament Escolta l’Estornell de l’Espluga de Francolí es torba actualment a l’espera de poder iniciar una nova temporada del Cau quan les restriccions actuals ho permetin. Des de l’organització de l’entitat asseguren que està tot preparat per poder iniciar el curs amb l’adaptació de totes les mesures sanitàries vigents.

ÀUDIO: L’encarregat de relacions Institucionals de l’AEiG l’Estornell, Ferran Lozano, parla de l’adaptació a les mesures sanitàries

L’Estornell havia d’haver reprès la seva activitat habitual el passat 31 d’octubre amb la tradicional festa del pas on els infants que pugen de branca donen la benvinguda al nou grup. Una festa que habitualment es feia de manera conjunta, però que ja s’havia plantejat per evitar el contacte entre grups bombolla sense perdre l’essència de la festivitat.

Pel que fa a l’organització interna del Cau, els grups s’havien adaptat de manera que cada branca es convertia en un grup bombolla per ell mateix i no estava en contacte amb la resta de branques. Per això, part dels grups es desplaçaven a l’antic Institut de l’Espluga per dur a terme les activitats i evitar contactes. A més, cada branca té el seu propi material i les entrades al Cau s’havien habilitat de tal manera que s’evitava el contacte.

ÀUDIO: Ferran Lozano explica com s’havia adaptat el Cau a la nova situació

Una nova branca en un any d’incertesa

En un any marcat per la pandèmia l’Agrupació l’Estornell reprenia la branca dels Castors i Llúdrigues, que agrupa als més petits de la casa, d’entre 6 i 8 anys, i per la qual hi havia llista d’espera des d’anys enrere. Ara, el grup es troba complet, però a l’espera de conèixer com evoluciona la situació per poder recuperar l’activitat amb normalitat.