Un mes després que el risc de rebrot a la Conca de Barberà comencés a disparar-se, sembla que aquest indicador està anant a la baixa. Si des del 10 d’octubre fins al 27 d’octubre, el risc de rebrot havia experimentat un creixement exponencial de fins a 989 punts, assolint el pic màxim de 1.119,83, les noves dades indiquen una baixada d’aquesta tendència a l’alça. De fet, en la darrera actualització del Departament de Salut, el risc de rebrot a la Conca de Barberà ha baixat 646 punts, i se situa ara en 473.

Tot i això, la comarca continua amb un risc de rebrot molt alt, però sí que és que està per sota de la mitjana de Catalunya. També ha baixat 1,46 punts la velocitat de propagació a la comarca, que ara se situa en 0,86, una dada positiva considerant que la barrera negativa és a l’1.

Tot i això, el nombre de pacients ingressats als hospitals no para de créixer, i aquesta setmana s’han notificat 10 hospitalitzacions més, de manera que ja són 9 el total de persones ingressades per coronavirus a la comarca. D’aquestes, 2 es troben en estat greu a l’UCI, una més que en el balanç anterior.

D’altra banda, en el darrer balanç setmanal s’han notificat 46 contagis nous. És la segona setmana que més casos s’han diagnosticat. Aquesta setmana s’han dut a terme 315 PCR i 293 tests antigènics ràpids.

Santa Coloma de Queralt és el municipi de la comarca amb el risc de rebrot més elevat. El municipi de la Baixa Segarra, amb un risc de rebrot de 1.785,99, se situa per sobre de Vimbodí i Poblet, que es troba en segona posició, amb 1.129,65. L’Espluga de Francolí, actualment té un risc de rebrot de 187,65 i Montblanc un risc de 347,82 punts. Santa Coloma de Queralt també és dels municipis de Catalunya amb la velocitat de propagació més alta amb un 2,04.