Era el mes d’abril quan l’exèrcit va acabar les tasques de construcció del pont de Bolovi de Montblanc que la riuada del Francolí es va emportar. Ara l’Ajuntament montblanquí ha aprovat el projecte definitiu per a la reconstrucció del nou pont. Té un pressupost de gairebé 490.000 euros, però de moment el projecte queda en un calaix perquè encara no han arribat ni els ajuts ni de l’Estat ni la Generalitat per pagar aquesta infraestructura.

Montblanc reclama 4 milions d’euros pels desperfectes de la riuada. El Consell de Ministres ja va aprovar un paquet de 37 milions d’euros pels municipis afectats de Catalunya per aquesta riuada i el temporal Glòria. Ara falta que l’Estat transfereixi a la Generalitat aquesta quantia i serà el Govern que els repartirà.

El Pont de Bolovi és el primer dels tres afectats que supera tots els tràmits administratius per ser reconstruït. Els projectes de reconstrucció del Pont del Molí del Pas i el Pont Vell encara es troben en tràmits inicials.