El secretari d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior, Rafael Pérez Ruiz, ha admès aquest dijous que, més d’un any després de la riuada del Francolí, els afectats i sol·licitants d’ajudes encara no s’han resolt i, per tant, no han arribat als seus destinataris, segons ha explicat EUROPA PRESS.

Rafael Pérez, durant la seva compareixença en la Comissió d’Interior del Senat, ha respost a la senadora d’ERC Sara Bailac a la qual ha confirmat que les sol·licituds de subvencions en virtut del Reial decret 307/2005, de 18 de març, pe la riauda del 22 i 23 d’octubre a la Conca de Barberà i al Baix Camp van ser 61.

Pérez ha lamentat que “per desgràcia” no pot proporcionar més informació perquè les sol·licituds, un any després segueixen en fase d’instrucció. 

ÀUDIO: Contestació de Rafael Pérez a la senadora del Senat Sara Bailac.

Segons ha explicat el mateix secretari d’Estat de Seguretat de les 61 sol·licituds d’ajudes des de gener de 2019 fins a l’elaboració de l’informe, 32 eren per danys materials i estris en habitatges; cap per danys personals amb morts; 1 sol·licitud d’ajuda de comunitats de propietaris; 18 per a despeses d’emergència de corporacions locals; 9 per part d’establiments comercials i una més de la pròpia administració general de l’Estat. 

La senadora d’ERC, en un tweet, ha lamentat que ja han passat més d’un any des de les greus inundacions, quan tenien 6 mesos per resoldre els expedients i encara no ens donen detalls sobre si s’han pagat o no.