Ja estan disponibles les primeres dades sobre el funcionament del sistema de recollida selectiva que s’ha implementat a la Conca de Barberà. La comarca ha generat aquest mes d’octubre un 45% menys de material de rebuig des de la posada en marxa del nou sistema de recollida d’escombraries. En concret el rebuig ha passat de més de 400.000 kg, recollits el mes d’octubre de 2019, a 227.000 kg, d’aquest passat mes d’octubre.

Aquesta és una de les dades més positives que s’extreuen dels indicadors de recollida de les escombraries del passat mes d’octubre. S’hi afegeix també un augment important de la matèria orgànica recollida de forma selectiva, que ha passat dels 140.000 kg a 160.000 kg. 

També hi ha hagut un increment, subtil, en el paper i cartó domèstic i s’ha detectat un fort increment en la utilització de les deixalleries municipals.

En aquest procés de posada en marxa del nou servei de recollida de les escombraries, al voltant del 15 de novembre es procedirà al tancament, de forma escalonada, dels contenidors que encara estan oberts en alguns municipis i pedanies. També s’aniran posant en marxa els serveis de recollida addicionals com per exemple els de la recollida de poda o de voluminosos a tota la comarca.