L’atur a la Conca de Barberà s’ha mantingut aquest mes d’octubre amb 950 aturats. De fet, segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, a la comarca només hi hagut dues persones més a l’atur. Pel que fa la taxa d’atur registral es situa al 9,99%.

Comparant les xifres amb l’any anterior, a l’octubre de 2019 eren un total de 778 persones les que es trobaven a l’atur dins de la comarca. Aquesta diferència està fortament marcada per les conseqüències de la Covid-19.

Barberà de la Conca, Montblanc, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Solivella i Vilaverd han patit un augment en el nombre d’aturats. En canvi, els municipis de l’Espluga de Francolí, Passanant i Belltall, Pira, Rocafort de Queralt, Senan, Vallclara i Vimbodí i Poblet han experimentat un lleu descens del nombre de desocupats. La resta de pobles s’han mantingut a 0.

L’atur augmenta al Camp de Tarragona

El mes d’octubre deixa 58.938 de persones sense feina a la demarcació de Tarragona, 934 més que el passat setembre. Un increment que prové del sector serveis, ja que la resta d’àmbits milloren xifres. Des de l’agricultura a la construcció i la indústria, les xifres d’ocupació al territori experimenten una tímida millora els últims 30 dies. No pas els serveis arran del nou tancament del món de l’hostaleria per la crisi sanitària.

La pujada percentual de l’atur a la demarcació respecte al setembre és de l’1,6% mentre que la variació anual segueix sent espectacular; així, Tarragona suma un 27,2% més d’aturats que un any enrere o el que és el mateix, 12.602 persones sense feina més.