El director de l’Escola Octavio Paz de Barcelona, centre públic guanyador de diversos guardons com el Premi d’Ensenyament o el Premi Baldiri i Reixac pel seu model d’ensenyament, publica aquest dimecres el llibre ‘Mestres d’un mestre’ on parla de la seva trajectòria professional i de l’experiència personal per reflexionar al voltant dels reptes educatius actuals i dels valors que hi són associats.

En aquest llibre, encarregar per l’editorial Columna, Xavier López no només fa una reflexió del món educatiu i com atreure a l’alumnat, sinó que parla de la seva vida personal i recorda la seva infància com alumne de l’Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet. També esmenta com la seva educació personal l’ha marcat com a professor i l’ha portat a impulsar uns models pedagògics que prioritzen el creixement personal de l’alumnat i el seu acompanyament personalitzat per tal d’ajudar-lo a desenvolupar les seves potencialitats.

Així mateix, l’obra explica, a la darrera part, les mesures de l’Escola Octavio Paz davant del confinament decretat al maig per prevenir el coronavirus, alhora que reflexiona sobre l’aprenentatge digital i el suport emocional de l’alumnat durant la pandèmia.

Aquest dimecres ‘Mestres d’un mestre’ sortirà a les llibreries d’arreu del país. A més, quan les condicions sanitàries ho permetin, l’autor té previst presentar el llibre en diversos indrets de Catalunya i del País Valencià, entre els quals es troba una visita a Vimbodí i Poblet.