A partir del 7 de novembre i fins al 8 de desembre es podrà veure al Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc una exposició dedicada al bisbe tarragoní monsenyor Joan Martí Alanis (1928-2009), qui va ser la màxima institució del bisbat diocesà d’Urgell i del Principat d’Andorra del 1970 al 2003.

L’exposició, en format itinerant, va arrancar la tardor de l’any passat al Museu d’Alcover i es trasllada ara a Montblanc per destacar la relació entre Martí Alanis i el municipi, on es va iniciar la posada en marxa del Col·legi Episcopal de la Mare de Déu de la Mercè, del qual va ser director durant la dècada dels anys cinquanta i seixanta.

El comissari de la mostra, l’investigador d’Alcover Xavier Pete, es va declinar per dur l’exposició a Montblanc per donar importància al lloc on el prelat va exercir com a professor i director des dels 28 anys. Aquest projecte no només està enfocat a la biografia de Martí Alains sinó també destaca parts més desconegudes de la seva personalitat com la seva faceta com a paisatgista o la seva predilecció per la música clàssica.