Les noves restriccions aprovades la setmana passada per la Generalitat s’han traduït en diversos canvis significatius al municipi com és, per exemple, l’anul·lació d’alguns actes culturals programats o la suspensió de parts dels serveis que ofereix la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola habitualment. D’aquesta manera els serveis bibliotecaris queden acotats al retorn i préstec bibliotecari, sense accés a les instal·lacions.

Més concretament, els serveis oferits són el préstec i retorn de llibres seguint tots els protocols sanitaris i preferentment amb cita prèvia, informació bibliogràfica a través de telèfon, correu electrònic o online, en cas de ser imprescindible es podrà realitzar aquest servei de forma presencial amb cita prèvia, i el préstec interbibliotecari.

Per poder dur a terme el préstec de forma segura únicament es podrà recollir el material a la porta de la biblioteca. L’entrada a l’equipament es realitzarà per l’accés habitual, la sortida es farà a través de les antigues escales, evitant així la coincidència d’usuaris en un espai reduït com és l’escala. Pel que fa als lavabos, romandran tancats de cara al públic.


La biblioteca posarà a disposició bosses amb una selecció llibres infantils, preparades segons les edats sol·licitants
per afavorir així el foment de la lectura a casa i dotar de recursos a les famílies. El retorn dels llibres infantils es recomanarà fer-lo amb les mateixes bosses. Els clubs de lectura seguiran la seva activitat des de casa, facilitant els llibres a les persones participants.

Cal recordar que l’horari de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola serà de matins de 10:30 del matí a una del migdia i de 4 de la tarda a 8 de la nit. Els dimecres a la tarda el recinte romandrà tancat al públic.