Un cop més l’Associació de Micropobles de Catalunya demana mesures específiques pels municipis de menys de 500 habitants. L’Associació considera que el confinament per la segona onada no ha de ser igual a ciutats de 100.000 habitants, que tenen un terme de 10 quilòmetres quadrats, que a pobles de 200 veïns amb una extensió de 30 quilòmetres quadrats i que els casos de coronavirus són inexistents.

La vicepresidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, ha remarcat que l’aïllament que es requereix per frenar la propagació del virus, als pobles no cal fer-lo com a les grans ciutats: “les restriccions estan pensades des d’una visió totalment urbanocèntriques”.

ÀUDIO: La vicepresidenta de l’AMC i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, remarca que hi ha diferencies.

Una de les propostes de l’Associació que va fer al PROCICAT va ser que poguessin sortir perimetralment dels municipis per anar a comprar, ja que en ser micropobles molts no tenen un supermercat, finalment aquesta proposta va ser acceptada.