Amb 52 nous contagis durant l’última setmana, un índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) de 991, la Conca de Barberà té els pitjors indicadors des de l’inici de la pandèmia amb l’entrada en aquesta segona onada.

Segons les dades de l’evolució epidemiològica d’aquest dissabte, el nombre de persones hospitalitzades és d’11, 4 més que la setmana passada, de les quals una ingressada a l’UCI. El total de casos confirmats de coronavirus des de l’inici de la pandèmia s’ha situat en 340 amb més de 4.550 proves fetes. Les dades també ens mostren que durant la darrera setmana la taxa de nous positius/100.000 habitants ha estat la més alta de tota la pandèmia amb 282,94, quan recordem que la més alta havia estat a l’abril amb 139 punts.

Evolució de la tendència del risc de rebrot a la Conca de Barberà

El total de morts per coronavirus se situa en 17, dels quals des de la fi de l’estat d’alarma només n’hi ha hagut un més, aquesta és la dada més positiva.

El risc de rebrot (EPG) –que és l’índex de creixement potencial de l’epidèmia– s’ha disparat a 991, 440 punts més que la setmana passada, de les xifres més altes des de l’inici de la pandèmia que havia arribat a 239 a finals de març i a 685 a inicis d’octubre. El pic més alt de rebrot va ser divendres passat quan va arribar a 1.126 punts. A més a més, recordar que la xifra està per sobre del llindar dels 200, que indica un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

També ha crescut durant les ultimes setmanes la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt), que és d’2,24, és a dir, cada infectat contagia a una mitjana de més de dues persones.

La Conca és de les comarques amb la velocitat de reproducció més alta de Catalunya

Per municipis, els que tenen avui un major risc de rebrot (EPG) són Forès (1.993) amb cap infectat durant els darrers 7 dies, Vimbodí i Poblet (1.225) amb 4 persones contagiades, Santa Coloma de Queralt (995) 11 infectats, Montblanc (966) amb 25 persones positives, l’Espluga de Francolí (940) amb 13 casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, Rocafort de Queralt (761) amb 2 positius, Sarral (664) amb 5 persones contagiades.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc es continua fent una crida a la població a extremar les precaucions i les mesures de contenció del contagi, a fi i efecte d’aturar aquesta línia ascendent de la pandèmia.

Montblanc ja ha superat els 120 casos des de l’inici de la pandèmia