La situació sanitària actual, cada vegada més al límit, comença a patir les conseqüències de l’elevat nombre de contagis per Covid-19. És el cas de la Conca de Barberà, on el risc de rebrot s’ha disparat les últimes setmanes de manera desorbitada, el que ha dut a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc ha realitzar tests PCR de forma massiva.

Actualment, el CAP Montblanc pot realitzar, de mitjana, unes 30 o 40 proves PCR diàries. També s’està implementant els tests ràpids que serviran per agilitzar una operació que actualment està col·lapsant els laboratoris del Camp de Tarragona, fins al punt que part de les mostres de la comarca s’han hagut de derivar a Barcelona.

ÀUDIO: La directora del CAP Montblanc, Laura Ruiz de Porras, parla sobre la situació de col·lapse als laboratoris

Amb la intenció de descongestionar el nombre de proves que es realitzen a Montblanc, actualment es devien part dels pacients a l’Hotel Salut de Tarragona, amb la intenció d’agilitzar el procés i evitar que les PCR segueixin demoren els seus resultats més dies dels estrictament necessaris.

Pel que fa a la situació actual del CAP de Montblanc, segons la directora del centre, Laura Ruiz de Porras, encara no és crítica i es manté la intenció de recuperar les visites físiques, que actualment es troben al voltant del 40%, així com la realització de proves específiques com és el cas de les radiografies, la quimioteràpia i les cirurgies menors, que es troben en procés de recuperació.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras explica quina és la situació actual del CAP de Montblanc