Des d’aquest passat dimarts 27 d’octubre, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí exposa, de forma integrada en l’exposició ‘Jugant amb foc’, un quadre de Maties Palau Ferré, pintor montblanquí, amb el qual es té la intenció d’interpel·lar al visitant a reflexionar al voltant de la relació del foc, la humanitat i el pensament.

El quadre, de nom ‘Noia amb vestit vermell’, és una tinta xinesa sobre paper-tela en la qual s’hi representa una de les característiques figures femenines d’ulls ametllats que pintava Palau Ferré. De tonalitats intensament vermelles, aquesta és una composició que permet aprofundir en el pensament de l’artista i en la seva relació amb el foc, que va marcar una de les decisions més transcendents de la seva trajectòria.

La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, ha destacat durant la presentació del quadre que la incorporació d’aquesta obra permet reforçar la pluralitat de visions que l’artista ha tingut al voltant del foc. L’historiador i besnebot del pintor cubista, Francesc Marco-Palau, s’ha mostrat satisfet perquè aquesta obra permeti reflexionar al voltant del canvi climàtic i els reptes de la societat actual.

L’obra de Palau Ferré s’exposarà a la sala en la qual durant el primer semestre de la mostra s’exhibia un tapís de Joan Miró, Sobreteixim 17, i que per raons de conservació ja estava previst que només hi fos present durant els primers mesos de l’exposició.