L’Espluga de Francolí compta des d’aquesta setmana amb dos punts de recàrrega ràpida per vehicles elèctrics. Els equips estan preparats per atendre un total de quatre cotxes i compten amb tres tipologies de connectors diferents per poder-hi endollar qualsevol classe de vehicle.

Per fer ús dels punts de recàrrega és necessari accedir a una aplicació online a partir de la qual l’equip es posa en marxa i distribueix el tipus d’energia elegida, segons el connector utilitzat i el temps de recàrrega necessari.

El consistori de l’Espluga ha apostat per aquests equips per promoure la compra de vehicles elèctrics a la població. En aquesta mateixa línia, els punts de recàrrega seran d’ús públic i gratuït fins a final d’any. A partir del gener els usuaris hauran de pagar un preu de 20 cèntims el Quilowatt per recarregar els seus vehicles, el que es tradueix de 15 a 25 euros una recàrrega completa amb una durada d’uns 30 minuts.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, Xavier Rosell, explica quin és el funcionament dels nous punts de recàrrega

El regidor de Xavier Rosell assegura que és una inversió de futur, ja que actualment no hi ha gaires vehicles amb aquestes característiques a l’Espluga de Francolí però s’espera que aquest punt també el puguin utilitzar aquelles persones que visitin el municipi, pel qual està col·locat en un punt estratègic com és el pàrquing situat al costat de la plaça del Casal.

La inversió ha tingut un cost de 80.000 euros, del qual el 80% ha estat subvencionat i l’altre 20% s’ha realitzat amb el pressupost de l’ajuntament.