L’Ajuntament de Vimbodí i poblet ha realitzat aquesta setmana una valoració positiva del bon ritme d’execució de les obres de millora dels desperfectes causats per la riuada d’ara fa un any, que va deixar nombrosos danys materials però sobretot danys humans al conjunt de la comarca.

Per una banda, ja estan enllestides les actuacions que, en el seu moment, van executar-se d’urgència per recollir l’aigua del Titllar fins a l’envasament de les Planes, així com les dues entrades d’aigua per la carretera de Poblet i la Raval de Poblet, al camí de la Palanca.

D’altra banda, la Diputació de Tarragona ja ha enllestit les obres de millora de la carretera de Riudabella. Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja ha finalitzat l’obra dels col·lectors de l’aigua residuals del Gorg fins a la depuradora de l’Espluga de Francolí, una actuació que s’ha dut a terme amb la supervisió i aprovació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Per últim, queda destacar l’actuació de l’ACA de neteja de la llera del riu del pont de la carretera de Poblet fins al pont de la Palanca, que el completa amb l’arranjament dels camins rurals.

De cara al 2021, els objectius que queden pendents per tal de resoldre completament el pas de la riuada pel municipi són la rehabilitació de la zona de lleure del Gorg, el pavelló, el camí del cementiri i alguns arranjaments puntuals en algunes zones del centre del municipi, obres que l’Ajuntament espera iniciar amb la màxima rapidesa possible.