Ahir diumenge van entrar en vigor les noves mesures de l’estat d’alarma entre les quals destaca el toc de queda, motiu pel qual no es podrà sortir de casa des de les 10 de la nit i fins a les 6 del matí sense un motiu justificat. Entre el nombre de restriccions marcades pel PROCICAT s’establia que el sector de la restauració podia servir menjar per emportar fins a les 9 de la nit, finalment aquesta mesura s’ha rectificat i els restaurants podran realitzar aquest servei fins a les 10 de la nit.

La resta de mesures dictades pel PROCICAT aquest diumenge són les següents:

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 10 de la nit a les 6 del matí a tota Catalunya de:

  • Assistència sanitària d’urgència.
  • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència, així com per assistència veterinària urgent
  • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
  • Desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables 
  • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
  • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
  • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible, amb desplaçament individual proper al domicili.
  • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l’àmbit territorial de Catalunya estarà permesa sempre i quan tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, estarà sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

Pel que fa a l’horari màxim d’obertura al públic, els serveis, activitats recreatives i esportives, comerç minorista i de restauració serà a les 9 de la nit. Finalment, les activitats culturals i espectacles públics podran finalitzar a les 10 de la nit i es permetrà el retorn dels assistents entre les 10 i les 11 de la nit.

La limitació horària no afecta en cap cas als serveis essencials i d’urgència, com sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.