Col·lapsada la via d’accés per accedir amb vehicles privats al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet en el primer cap de setmana de restriccions d’accés per evitar les aglomeracions de les últimes setmanes. A les 11 del matí del dissabte i del diumenge ja s’havia arribat al 100% d’ocupació permesa en els 9 aparcaments del barranc de Castellfollit al Paratge Natural de Poblet.

El dispositiu que s’ha posat en pràctica a Poblet ha estat coordinat per la direcció del paratge, agents rurals i Mossos d’Esquadra. Els informadors s’han encarregat de donar indicacions i explicar les mesures de prevenció com la de dur sempre la mascareta i no fer pícnics. Aquest diumenge els Mossos d’Esquadra també han controlat la carretera T-700 que connecta Poblet amb l’entrada al barranc de Castellfollit perquè no es tornessin a repetir imatges de cotxes aparcats en camps o al voral de la carretera.

Cues d’accés aquest diumenge per entrar a Castellfollit (Imatge: Pep Morató)

D’aquesta manera, i tal com ha previst el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, els mossos han procedit al tancament de l’accés principal a la Vall de Castellfollit, només deixant entrar vehicles a mesura que n’han anat sortint. En total hi ha una setantena d’aparcaments en tota la vall, això significa que durant el dia passen pel barranc de Castellfollit més de 350 persones.

Així doncs, molts dels muntanyistes s’han quedat sense poder arribar amb cotxe a alguns dels punts més visitats del paratge, com l’itinerari micològic. Com a alternativa, els informadors han donat indicacions de rutes al voltant de la casa forestal de la pena o de l’àrea de lleure de la Font de la Teula.

Els responsables del parc han constatat que la majoria de visitants no coneixien les limitacions del Paratge i imposades pel govern al divendres. “El que no volem és que s’aparqui al voral de la carretera ni en zones fora de lloc”, ha assegurat la directora del Paratge, Ester Trullols en declaracions a l’EFMR.