A principis de l’any 2020, el Museu de la Vida Rural, de forma conjunta amb la Universitat de Barcelona i el Grup d’Anàlisi de situacions Meteorològiques Adverses (GAMA), va iniciar un recull d’informació on demanaven a la població tot allò que poguessin aportar sobre la riuada que es va viure el 22 d’octubre de 2019.

Ara, un any després dels fets, s’han fet públics els primers resultats de l’estudi segons els quals s’ha pogut extreure diferents aspectes del que va passar i va significar aquesta catàstrofe natural. Els enquestats han contestat des de preguntes més tècniques com si van veure algun riu pujar el seu cabal, fins a preguntes personals com si van tenir por pels seus béns i la seva pròpia vida.

Amb aquestes respostes i un estudi previ sobre que va provocar aquest fenomen a nivell meteorològic, les investigadores Montse Llastat, Isabel Caballero i Laura Esbrí van poder realitzar ahir unes primeres conclusions sobre els fets.

Per contestar les preguntes, totes aquelles persones que volguessin participar van poder fer-ho des d’inicis d’any entrant en una plataforma online habilitada expressament per contestar un llarg qüestionari que ha ajudat les investigadores a fer un quadre complet de la investigació viscuda. En aquest sentit, des de l’organització asseguren que esperaven més participació, però que la rebuda va ser molt completa i va ajudar a concloure certs aspectes de l’estudi.

ÀUDIO: El grup d’investigació de la Universitat de Barcelona, ha parlat sobre quin és el missatge que més s’ha interioritzat segons l’enquesta

ÀUDIO: El grup d’investigació de la UB va realitzar una pregunta extra relacionada amb la Covid-19