El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat amb els vots de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició l’augment de l’IBI per l’any 2021. És la principal novetat de les ordenances fiscals per l’any vinent, que no presenten gaires canvis més.

El més destacat és l’augment de l’Impost de Béns Immobles, que passa del 0,85% al 1,02%, un augment de gairebé un 20%. El regidor d’hisenda, Cesc Viñas, ha justificat l’augment de l’impost afirmant que es deu a la situació econòmica actual. Viñas ha explicat que amb aquest augment el consistori ingressarà l’any vinent 450.000 euros, uns números que, assegura, ajudaran a millorar la situació econòmica del consistori, molt malmesa per la riuada, on ja s’han gastat 300.000 euros, i també per la Covid-19.

ÀUDIO: El regidor d’hisenda de Montblanc, Cesc Viñas, justifica els motius de la pujada de l’IBI

L’oposició, que hi ha votat en contra, s’ha mostrat molt crítica amb aquesta pujada de l’IBI que qualifiquen d'”agressiva i desmesurada”. El regidor del PSC, Juanma Cabello, ha acusat l’Ajuntament de fer pagar a la població la mala gestió del govern i ha defensat que es podrien retalla altres despeses innecessàries. Des de Junts per Montblanc, Raquel Huguet ha volgut remarcar que no es pot culpar de tot a la Covid-19 i la riuada.

L’alcalde, Josep Andreu, ha explicat que la situació és complicada perquè després d’un any de la riuada encara no han arribat els ajuts que s’han quantificat en uns 3 milions d’euros que serien de gran ajuda al consistori per sobreporta la situació actual.

ÀUDIO: L’Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha parlat sobre la stiaució actual al consistori