Montblanc ha recordat les víctimes de la riuada al Francolí de fa 1 any amb un acte d’homenatge al Pont Vell. Hi han participat els alcaldes de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet i Vilaverd, així com regidors i regidores dels ajuntaments.

L’acte també ha volgut ser un homenatge als cossos de seguretat que van participar en les tasques de recuperació la nit i l’endemà de la riuada. Així, a l’acte d’aquest dijous al Pont Vell hi han sigut presents també membres de Protecció Civil, Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local, i també de la brigada municipal de Montblanc i d’Aigües de Montblanc.

Des del Pont Vell, els participants han llençat clavells blancs al riu, en record a les 4 persones mortes i les 2 que encara continuen desaparegudes. L’acte, que ha tingut accés restringit a causa de a Covid-19, ha acabat amb un minut de silenci i el Cant dels Ocells.

Ha estat un acte d’homenatge però també reivindicatiu. Els alcaldes s’han mostrat molt crítics amb l’Estat Espanyol, ja que un any després encara no ha arribat cap ajuda.

A la tarda serà l’Espluga de Francolí qui faci un acte d’homenatge en record de les víctimes de la riuada, i també del voluntariat que hi va treballar. Serà a les 8 del vespre a la Font Baixa, sense públic.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, parla sobre les ajudes estatals

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, explica que s’ha de seguir treballant

ÀUDIO: Toni Anglès, alcalde de Vilaverd, parla sobre les víctimes i desapareguts

ÀUDIO: Joan Canela, alcalde de Vimbodí i Poblet, parla sobre en quin punt es troba el municipi