L’Espluga de Francolí compta amb un nou monument simbòlic situat a la font baixa en record a les víctimes de la riuada d’ara fa un any. El consistori, conjuntament amb el col·lectiu Riuada Solidària, han presentat aquesta tarda un acte simbòlic en record a les víctimes que va deixar la riuada i també una placa d’agraïment a tota la tasca de voluntariat que s’ha fet després de la riuada. L’acte s’ha dut a terme de forma íntima, sense públic, a causa de la situació actual.

El monument en homenatge a les víctimes té la intenció de generar un espai en record dels fets. Pel que fa a la seva simbologia, està format per tres cares de ferro oxidat, com a significat del dany que pot arribar a fer l’aigua. L’interior de l’escultura és de pedra, el que simbolitza la resistència a la situació viscuda. Finalment la mida del monument és l’altura a la qual va arribar l’aigua en aquest punt del municipi.

ÀUDIO: L’Alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal Minguella, explica quin és el significat d’aquest monument

Imatge: Josep Morató

La Riuada Solidària presenta un nou projecte i fa balanç d’aquest any

Durant l’acte també s’ha presentat una placa per part de la Riuada Solidària en agraïment a tota la tasca realitzada pels voluntaris i s’ha fet balanç de l’import recaptat (108.875,01€) i el nombre de sol·licituds aprovades que han pogut rebre els ajuts, en aquest cas un total de 37, algunes d’elles pendents d’una pròrroga per presentar la documentació.

Des de la Riuada Solidària també s’ha aprofitat l’acte per presentar un nou projecte de manera conjunta amb la Riuada Solidària de Montblanc en el qual es vol posar en valor la força de la gent en una situació com la viscuda. D’aquí a uns mesos, s’espera poder estrenar una exposició al municipi espluguí que mostri els efectes de la riuada i també els de la Riuada Solidària.

ÀUDIO: La portaveu de la Riuada Solidària, Anna March, ha explicat en què consistirà la nova exposició