L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha realitzat aquest vespre un acte commemoratiu en record de les víctimes i persones desaparegudes arran dels aiguats del passat 22 d’octubre de 2019. L’acte, que s’havia de celebrar a la font baixa ha patit un canvi en la seva ubicació a causa de la pluja. En l’acte hi ha participat tots els regidors de l’Espluga, a excepció de Francesc Sánchez que ha excusat l’assistència per motius laborals.

Des del consistori s’ha recordat els moments viscuts fent homenatge a totes les víctimes i en concret a les tres persones que van perdre la vida al municipi, una d’elles encara desapareguda. Seguidament ha estat el torn de la clarinetista Sara Hernández i el pianista Sergi Esparza, directora i cap d’estudis de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, han interpretat dues peces en record de les víctimes.

L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, en l’acte oficial en record a les víctimes i persones desaparegudes

L’acte ha continuat amb les paraules de la Portaveu de la Riuada Solidària, Anna March, per record com néixer el projecte i fer un agraïment a totes aquelles persones que han ajudat a fer-lo real i fer possible destinar els més de 100.000 euros recaptats per ajudar a empres i particulars afectats.

Finalment, els participants s’han desplaçat fins a la Font Baixa per dipositar uns clavells blancs de color en record de les víctimes de la riuada del 22 d’octubre de 2020 just davant del monument que han inaugurat els mateixos familiars i consistori.

En aquesta commemoració íntima hi han assistit els familiars de Josep M. Sánchez, el veí de l’Espluga de Francolí que va perdre la vida durant la riuada i s’ha excusat l’assistència del cònsol de Bèlgica a Barcelona, en representació de la família del desaparegut de nacionalitat belga i també la família del pradenc Jaume García.

IMATGES DE LA COMMEMORACIÓ DE L’ANY DE LA RIUADA (Imatges: Pep Morató)