L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà està enllestint el catàleg relatiu a les imatges en moviment del fons de l’Ajuntament de Solivella. Aquests treballs es duen a terme gràcies al finançament de la Diputació de Tarragona.

Concretament, s’està elaborant el catàleg de 39 pel·lícules. Aquestes contenen bàsicament imatges del cicle festiu solivellenc, com ara les de les festes de Sant Joan, de la Vellesa, de Sant Isidre i del Sagrat Cor, d’entre els anys 1983 i 2004. Es preveu que ben aviat el catàleg estigui disponible a Internet, al portal Arxius en Línia.

Val a dir que de tots els fons municipals conservats a l’Arxiu Comarcal, el de Solivella és el que té un arxiu d’imatges en moviment més ric i nombrós, amb prop de 130 hores de gravació que varen ser ingressades a l’ACCB l’any 2010.

El suport original d’aquests documents és el VHS, un format avui dia obsolet i que, al llarg de l’any 2018, l’Arxiu Comarcal va fer digitalitzar per tal de preservar les imatges i millorar la seva accessibilitat. De fet, les còpies reprogràfiques digitals ja estan disponibles a la consulta, però l’obtenció d’un catàleg que detallarà una a una les unitats documentals serà molt útil per a la investigació i la recerca o simplement per a la seva visualització.

Per a elaborar aquest catàleg, s’ha comptat amb l’assessorament de l’historiador del cinema Pedro Nogales Cárdenas.