Primera nit de recollida selectiva porta a porta a l’Espluga de Francolí. Juntament amb Vimbodí, són els dos darrers municipis de la Conca de Barberà en fer el canvi de sistema i ara la totalitat de la comarca ja utilitza el sistema de contenidors tancats o bé el porta a porta. Tot plegat, per superar el 60% de recollida selectiva que marquen les directives Europees.

En el cas de l’Espluga, la posada en marxa s’ha superat sense gaires incidències en un primer dia en què ha estat el torn pels envasos. Ara bé, com ja ha estat recorrent a la resta de poblacions, s’han repetit les imatges de bosses i deixalles dipositades al voltant dels antics contenidors.

A l’Espluga aquest dimarts a la nit serà el torn del paper i cartró i de l’orgànic. I en el cas dels establiments comercials avui també es fa recollida d’orgànica i paper. El tèxtil sanitari (bolquers, compreses) i la sorra de gatses pot treure cada dia de servei dins una bossa marcada amb l’adhesiu groc.